Den sista resan

Många har en sista önskan om att få sin aska sänkt i havet. När denna dag är kommen kan vi på M/S Donalda hjälpa anhöriga att uppfylla denna önskning genom att arrangera en vacker och minnesvärd ceremoni till havs.

En ceremoni på havet tillåter oss att ta farväl av vår kära på ett fint sätt. Med båten tuffar vi ut på havet mot den valda begravningsplatsen. Vågorna som slår mot skrovet och solen som glittrar på vattnet ger en speciellt lugn och fridfull stämning som omfamnar alla ombord.

När det är dags för ceremonin att börja läser en präst eller en borgerlig officiant några ord om den som har lämnat oss. Därefter sjunger man vanligtvis några psalmer eller spelar några musikstycken, medan de närvarande tänker på och minns den som har lämnat.

Så småningom är det dags för ett sista farväl och askan sprids. Vanligtvis släpps även en krans eller handblommor i vattnet som en symbol för avsked.

Till slut vänder båten tillbaka till hamnen. Under resan kan deltagarna äta en begravningsmiddag där vi ordnar med all mat och dryck om så önskas.

Kontakta oss för bokning    KOLLA HÄR
    Snabbanslutning